Tek 4051 semi-repaired

Brad H vintagecomputer at bettercomputing.net
Tue Oct 3 11:40:16 CDT 2017


Yes before the screen would stay dark until you powered off, then there would be a brief flood.  Now it floods and stays on but no text.

 

From: Ian Finder [mailto:ian.finder at gmail.com] 
Sent: Tuesday, October 3, 2017 9:39 AM
To: Brad H <vintagecomputer at bettercomputing.net>; General Discussion: On-Topic and Off-Topic Posts <cctalk at classiccmp.org>
Subject: Re: Tek 4051 semi-repaired

 

Does it warm up or flood? 

 

"When I got my 4051, on power up there

would be no voltage to the motherboard and nothing came up on the screen.
That has been fixed, however we still do not have any kind of prompt or
anything appearing."


Care to share with the class what you've done so far?

 

On Tue, Oct 3, 2017 at 9:29 AM, Brad H via cctalk <cctalk at classiccmp.org <mailto:cctalk at classiccmp.org> > wrote:

Hi there,



My go-to guy for CRT stuff has informed me that he has the CRT on my 4051
working and that the tube is good.  When I got my 4051, on power up there
would be no voltage to the motherboard and nothing came up on the screen.
That has been fixed, however we still do not have any kind of prompt or
anything appearing.



Wondering if anyone has any ideas on where to go from here?   I'm picking up
the machine this week and will do some more testing.. hopefully the board
didn't take any damage while he was working on the CRT.



Brad





 

-- 

   Ian Finder
   (206) 395-MIPS
   ian.finder at gmail.com <mailto:ian.finder at gmail.com> 

 


 <http://www.avg.com/email-signature?utm_medium=email&utm_source=link&utm_campaign=sig-email&utm_content=emailclient> 

Virus-free.  <http://www.avg.com/email-signature?utm_medium=email&utm_source=link&utm_campaign=sig-email&utm_content=emailclient> www.avg.com 

 



More information about the cctalk mailing list